AiaSound
- Ambitionen om en bæredygtig festival

AiaSound Festival bestræber sig på at blive Nordens mest bæredygtige festival.
Denne målsætning vil vi gerne opnå gennem en strategisk plan med klare mål og tiltag, og med de rette samarbejdspartnere, som deler vores vision for en grønnere verden. Hos AiaSound tror vi på gennemsigtighed – både når vi gør det godt, men i særdeleshed også når det går knapt så godt. I samarbejde med GH Sustainability vil vi hvert år udarbejde en offentlig tilgængelig CO2-rapport, hvor vi fremviser årets CO2-forbrug. Hertil beskriver vi vores tiltag, planer og visioner, som skal forbedre CO2-forbruget i fremtiden.

Læs den fulde CO2-rapport fra 2021 her→

Her er de største klimasyndere fra 2021:
TransportI 2021 var transport den største klimasynder på AiaSound Festival. Den udgjorde hele 42,2% af den samlede udledning (gæster og artister) og forventes at stige i 2022, grundet flere gæster og flere internationale artister. Med AiaSounds placering er det et oplagt valg at tage metroen eller hoppe på cyklen. Derfor har vi i år lavet partnerskaber med Swapfiets og Metroselskabet, som vi vil opfordre vores gæster til at benytte. Har du fået lidt for mange øl og vil lade cyklen stå, har vi også indgået et partnerskab med DRIVR, som vil have taxaer til rådighed ved pladsens ind- og udgang.
Affald
En festival generer meget affald, både fra gæster under selve afholdelsen og i opbygnings- og nedtagningsfasen. Sidste år udgjorde affald 11,8% af den samlede udledning, og blev sorteret i meget få fraktioner. I år har AiaSound Festival en ambition om at sortere i minimum 10 fraktioner, og at kunne afsætte mange af disse til et videre liv, i stedet for at lade det ende på forbrændingen. På festivalpladsen vil gæsterne have mulighed have for at ombytte deres affald til digital pant i vores Graitor-bod. Her kan din pizzabakke, tomme kop eller shotrør ombyttes til point, der kan bruges i barerne. På denne måde opfordrer vi til en god affaldssortering blandt gæsterne, mens de ovenikøbet kan spare penge i barerne.
Mad & DrikkevarerMan kan blive både tørstig og sulten af at danse til god musik!
På AiaSound findes et stort udvalg af mad og drikkevarer, hvilket leder til en stor CO2-udledning. I 2021 udgjorde mad og drikkevarer 27,8% af den samlede CO2-udledning, og var dermed næststørste synder på pladsen. Vi forventer at dette tal vil stige i 2022, da der vil være flere gæster på pladsen, sammenlignet med 2021. På festivalen bruger vi vaskbare kopper, og i samarbejde med Pure indsamler vi brugte shotsrør, som vil få nyt liv efter festivalen.  Vi har også sat en række krav til vores madboder; blandt andet at alle skal have en vegetarisk eller et vegansk alternativ på menuen. Vi har valgt ikke at fjerne kød helt, da vi gerne vil give folk muligheden for selv at vælge mad efter præference, så alle kan spise og drikke det, de vil.