AiaSound
- en bæredygtig festival

AiaSound Festivals vision er at skabe Nordens mest bæredygtige musikfestival. Vi vil udvide horisonten for omfanget af bæredygtige tiltag, som er mulige på en festivalplads - uden at gå på kompromis med oplevelsen. 
Læs mere om vores bæredygtige initiativer herunder.
De grønne ringe i vandetAiaSound Festival har et mål om at blive Nordens mest bæredygtige festival. Derfor arbejder vi ud fra et koncept, vi kalder ”de grønne ringe i vandet”, hvor vi sætter bæredygtige krav til os selv og vores samarbejdspartnere gennem hele forsyningskæden. Som festivalarrangør vil vi gå forrest ved at sætte vores grønne præg på miljøet og jordkloden. Som en dråbe der spreder ringe i vandet, vil vi forsøge at påvirke ikke blot vores gæster, men hele branchen i en positiv retning og være med til at placere klima og bæredygtighed øverst på samfundets dagsorden.
Dette kommer til syne i AiaSounds beslutninger om indkøb, investeringer, indretning, ressourceforvaltning, velgørenhed og udbud af mad og drikke under hele festivalen.
Boder, mad & drikkevarerVi sætter høje krav til vores samarbejdspartnere på festivalpladsen. Ligeledes skal stadholdere efterleve vores visioner for en bæredygtig festival fra samarbejdsstart. Al service skal være af miljøvenlige materialer med certificeringer, og størstedelen af leverandører og stadholdere skal være lokale aktører. Derudover skal stadholdere, såvel som leverandører, beregne virksomhedens CO2-fodspor i forbindelse med samarbejdet med AiaSound Festival, således at der i kontraktgrundlaget er indgået en klimaaftale, som sikrer at AiaSound Group og partnere/leverandører sammen forpligter sig til grøn fremgang.
Vores samarbejdspartnereAiaSounds vision er at samarbejde med de korrekte virksomheder, som deler det fælles mål; at skabe rammerne for en fantastisk festival for festivalgæsten og for klimaet. Disse partnerskaber og samarbejder skal bidrage til AiaSounds fremtidsvision om at blive en national såvel som international kulturbegivenhed, der lægger sig i førersædet for bæredygtig og grøn festivalafvikling.
Transport
AiaSound sørger for som minimum at dække alle gæsters CO2-fodspor på deres rejse til og fra festivalen. 
Dog anbefaler vi kraftigt alle gæster, som har mulighed for det, til at benytte sig af metro, hoppe på cyklen eller tage turen til Tiøren på gåben. Med festivalens beliggenhed i København er vores vision at fjerne alle benzindrevne køretøjer og derved skåne miljøet bedst muligt.
København er din camp
Mere end 20 procent af den generelle festivals Co2-udslip skyldes campområder. Ved at gøre AiaSound en camping-fri festival, undgår vi at belaste miljøet af denne grund. Hele København er din camp - og byen byder på alverdens gode overnatningsmuligheder.
Københavns Kommune & DTU
I samarbejde med Københavns Kommune og Bæredygtig Bundlinje 2.0 vil vi, udover at danne de bedst mulige rammer for en bæredygtig festival, sætte fokus på miljø og grøn omstilling. Af samme årsag har vi indgået et samarbejde med DTU omkring CSR og innovative miljøvenlige løsninger - i år ligger fokuset på sortering af skrald.
Visioner og gennemsigtighedAiaSound Festivals vision er at skabe Nordens mest bæredygtige musikfestival ved at kombinere fællesskab, kultur og musik med klima og bæredygtighed. AiaSound Festival skal udvikle sig til at blive den første Net Zero Co2-musikfestival, og dermed også den første festival som skal måles på ESG (Environment, Social and Governance) – eller på dansk: miljø, sociale forhold og selskabsledelse. Disse parametre anvendes til at måle samt vurdere AiaSounds årlige ansvarlighed og bæredygtighed som virksomhed og festival. Miljøparameteret skal vurdere AiaSounds mål for blandt andet energiforbrug og genanvendelse af materialer. 

ESG-analysen er den mest almindelige analysemetode inden for bæredygtige investeringer. Vi har valgt at engagere anerkendte analysevirksomheder og -institutter, som GH Sustainability, DTU Danmark, Københavns Kommune, Bæredygtig Bundlinje 2.0 m.fl., for at skabe fuld transparens og gennemsigtighed i de klimamæssige tiltag og resultater, vi arbejder med.

GH Sustainability udarbejder hvert år en rapport omhandlende AiaSounds bæredygtige front. Rapporten er lavet for, at vi altid står til regnskab - både for os selv, vores gæster og vores miljø. Gennem rapporten kan vi blive klogere på, hvordan vi klarer os inden for forskellige miljømæssige felter. Deraf kan vi også blive klogere på, hvad vi skal arbejde videre med mod næste års festival.